11 Nisan 2016 Pazartesi

İngilizce CV Örnekleri

İngilizce cv hazırlamak başvuru yaptığınız şirkete göre gerekli olabilir. Eğer yabancı bir firmaya başvuru yapıyorsanız kesinlikle ingilizce bir cv hazırlamalısınız. Eğer cv nizi türkçe hazırlarsanız istediğiniz pozisyona gelemeyebilirsiniz. CV hazırlamak için gerekli bilgileri daha önceki makalelerimizde vermiştik. Burda değinmek istediğim ingilizceniz pek iyi değilse ve ingilizce cv hazırlamak zorunda iseniz kesinlikle altta verdiğim örnekleri inceleyin. Komik bir duruma düşmemek için başlıklarınızı iyi seçin. Yeteri kadar başlık ve içerik girmelisiniz. Uzun uzadıya bir cv hiç bir iş verenin hoşuna gitmeyecektir. Kullandığınız cümleleri sık eleyip dokuyun.

İngilizce CV hazırlamada dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Özgeçmişinizi ingilizce olarak hazırlamadan önce alttaki örnekleri incelemenizde fayda var.


CV örneklerinin geri kalanını görmek için alttaki DEVAMI seçeneğine tıklayın lütfen.


7 Nisan 2016 Perşembe

Hazır CV Örnekleri - CV İndir - Hazır Özgeçmiş Örnekleri

Hazır cvler cv hazırlarken oldukça kullanışlıdırlar. Sizin için cv örneklerini bir araya getirdik ve hepsini bir tık ile ulaşılabilir kıldık. Kolay bir şekilde hazır cv leri bilgisayarınıza indirmek için tıklamanız yeterlidir. CV örnekleri hazır olarak doldurulmuştur. Örnek olan bu cv ler iş başvurusu yaparken hazırlayacağınız cv için bir ön bilgilendirmedir. Ve nasıl cv hazırlanır sorusuna güzel bir cevaptır. CV hazırlarken dikkat edilmesi gerekn konular adlı makalemizi okuduğunuzda sizde anlayacaksınız ki cv hazırlamak ve hatta çok iyi bir cv hazırlamak sizi işe sokan en büyük etmenlerden biridir. Bu yüzden cv hazırlarken dikkat edilmesi gereken konuları sakın atlamayın. CV sizi işe sokacak belgedir.
CV Altın bir anahtardır. İş yerinin kapılarını size açacak olan bu anahtarı iyi değerlendirip iyi hazırlamanız gerektiğini unutmayın.

Hazır Cv Örnekleri



CV Örnekleri - Boş CV Örnekleri - CV İndir - Özgeçmiş Örnekleri

Cv örnekleri cv hazırlarken size yardımcı olacak en iyi sunumlardır. Örnek cvlere bakarak kendinize göre porfesyonel cv hazırlayıp iş vereneleri etkileyebilirsiniz. CV örneklerinden dilediğinizi seçip ücretsiz bir şekilde bilgisayarınıza telefonunuza indirebilirsiniz. CVleri indirmek için resimlerin üzerine tıklayın açılan sayfada cv indir butonlarına tıklayarak cvlerinizi bilgisayarlarınıza indirin. Düzenlemek için cvnizi word de açabilirsiniz.
Özgeçmiş nasıl hazırlanır adlı makelemizi okuyarak daha etkili cvler hazırlayabilirsiniz.
Özgeçmiş örneklerini inceleyerek cv de olması gereken bölümleri kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
CVnizde kesinlikle olması gereken bölümlerin arasında eğitim bilgileri, kişisel bilgiler ve iş tecrübeleri olmazsa olmaz bölümlerdendir.
Cv indirerek bu bölümleri kendinize göre düzenleyebilirsiniz.

Örnek CV'ler

Diğer CV Örneklerini, Boş CV leri, Hızr CV'leri görmek için hemen bu yazının altındaki DEVAMI butonuna tıklayın lütfen!


Diğer CV Örneklerini, Boş CV leri, Hızr CV'leri görmek için hemen bu yazının altındaki DEVAMI butonuna tıklayın lütfen!

Dilekçe Örneği

Dilekçe Örnekleri İndirmek için doğru yerdesiniz. Beğendiğiniz dilekçe örneğini pcnize indirebilirsiniz.
Resimlere tıklayın açılan sayfada kaydet seçeneğini seçmeniz yeterlidir.
Okul, mahkeme, köy, bakanlık gibi yerlere dilekçe örneklerini inceleyerek dilekçe hazırlayabilirsiniz.

Diğer Dilekçe örneklerini görmek için hemen bu yazının altındaki DEVAMI butonuna tıklayın lütfen!

3 Mart 2016 Perşembe

Fotograflı CV nasıl yazılmalıdır? Özgeçmişe Fotoğraf ekleyerek CV nasıl yazılmalıdır?

CV nasıl yazılır, fotograflı cv yazarken dikkat edilmesi gereken hususlara bakacak olursak fotografın seçimi çok önemlidir. Fotogradınızı belirgin ve erkekler için saç sakal düzgün biçimde kesilmiş yüz hatlarınızın belirgin olduğu, bayanlar içinse saçlarının resmi kurumlardaki gibi ve yüz hatlarınızı kapatmıyacak şekilde olması gerekmektedir. Bayanların fotografları aşırı makyajlı ve kuruma gidildiğinde karşınızdaki kişinin sizi tanıyamacak anımsayamayacak sekilde olmamalıdır. CV de kullancağınız fotogradlar son üç ay içinde çekilmiş kravatlı bir fotograf olmalıdır. Tabi bayanlarda kravat taksın demiyoruz, ama resmi giyimli olması önemlidir.





Diğer CV Örneklerini, Boş CV leri, Hızr CV'leri görmek için hemen bu yazının altındaki DEVAMI butonuna tıklayın lütfen!

Özgeçmiş nasıl yazılır? Özgeçmiş nasıl yazılmalıdır? Özgeçmiş yazarken dikkat edilmesi gerekenler?

Özgeçmiş yani diğer adıyla CV nasıl yazılmalıdır? Bu sorunun cevabını biliyor olmanız sizi işe sokacak en önemli unsurlardan biridir.
CV yazımında ya da Özgeçmiş yazımında dikkat edilmesi gereken çok önemli noktalar vardır.
İşveren sizi işe alırken yazdığınız ve sizin o yaşa kadar ne yaptığınızı anlatan o küçük kağıt yani namı değer CV namı değer ÖZ GEÇMİŞ sizi anlatan tek şeydir.
Ve işveren bu kağıda sadece ortalama bir dakika ile iki dakika ayırır.
İşte bundan dolayı paragraflar yazmak yerine hangi işe başvuruyosanız o iş ile ilgili özelliğinizi işverenin gözüne sokmanız gereklidir.
Bunu yaptınızmı işe 1 sıfır üstün olarak başlarsınız.
Bu konu hakkında daha detaylı ipucları vermeye devam edeceğiz. Şimdi lütfen  CV örneklerini inceleyin ve CV hazırlarken dikkat etmeniz gereken noktaları farkedin.


Diğer CV Örneklerini, Boş CV leri, Hızr CV'leri görmek için hemen bu yazının altındaki DEVAMI butonuna tıklayın lütfen!

Özgeçmiş Nasıl yazılır? Özgeçmiş Nasıl Yazılmalıdır? Özgeçmiş Örneği


Özgeçmiş yazarken dikkat edilmesi gerekli yerler vardır. CV sizin işe girmenizde yüzde elliden fazla etkili olan bir konudur. İşe girmek istiyorsanız bu cv örneklerini mutlaka inceleyin. CV nasıl yazılmalı konumuzda cv yazımı hakkında bilgiler vermiştik.
Cv yazarken öncelikle kişisel bilgilerinizi girmelisiniz. Kişisel bilgilerinizde şunlara çok dikkat etmelisiniz. mail adresiniz çocukken aldığınız saçma sapan bir adres olmamalıdır. örnek veriyorum isim soyisim @ gmail com mesela kötü olarak bahsettiğim ise crayzahmet et hotmail com gibi adresler. bu tür adresler sizi komik duruma düşürecektir.
kişisel bilgilerinizi alttaki örnek resimlerdeki cv ler gibi yazabilirsiniz.





Diğer CV Örneklerini, Boş CV leri, Hızr CV'leri görmek için hemen bu yazının altındaki DEVAMI butonuna tıklayın lütfen!

Cv örneği resimli cv örneği cv nasıl yazılır

CV nasıl yazılır. cv örneği
Cv  kısımlar halinde yazılmalıdır. Bu kısımlardan ilki kişisel bilgilerinizin yer aldığı kısımdır.
Altta cv örneklerini inceleyebilirsiniz.


Diğer CV Örneklerini, Boş CV leri, Hızr CV'leri görmek için hemen bu yazının altındaki DEVAMI butonuna tıklayın lütfen!

7 Şubat 2016 Pazar

Cv Resimli Örnek

Cv örnekleri resimleri olarak inceleyebilirsiniz. Şablonu indirebilirsiniz.




Banka Hesap İşletim Ücreti İptali (İadesi) İçin Verilecek Dilekçe Örneği

Banka Hesap İşletim Ücreti İptali (İadesi) İçin Verilecek Dilekçe Örneği

Bankalar müşterilerinin çeşitli isimler altında kullandıkları hesaplarından yılda iki kez olmak üzere “Hesap İşletim Ücreti” adı altında bedel tahsil ediyorlar. Müşteriler hesaplarında para olduğunda otomatik olarak çekilen bu tutarları bazen fark etmiyorlar. Ancak hesabında kısıtlı para bulunan bir vatandaş, talimatını verdiği bir ödemenin, fatura ödemesinin neden yapılmadığını araştırınca yetersiz bakiye ile karşılaşıyor. 

. . . . .. . . . .. . 

…… BANKASI GENELMÜDÜRLÜĞÜNE

……. nolu hesabımdan,…/…/20. son ödeme tarihli Hesap Bildirim Cetvelinde  yer alan ……… , … TL. tutarlı hesapişletim ücreti talebiniz 4077 sayılı yasaya göre haksız olup Hesap Bildirimcetveline itiraz ediyorum.

Talep edilen …….. , .. TL hesap işletim ücretininbir sonraki hesap bildirim cetvelindeki tutardan mahsubunu diler aksi takdirdehukuki yollara başvuracağıma bildiririm.


Bu durumda hesabından Hesap İşletim Ücreti tahsil edildiğini fark ediyor. Hemen hemen her bankanın Hesap İşletim Ücreti uygulaması olmasına karşın bazı bankalar otomatik fatura talimatı veren müşterilerinden, bazıları maaş hesabı olanlardan bu ücreti tahsil etmiyor. Müşterilerin bankaların her yıl kendilerinden tahsil ettiği bu ücrete itiraz etme hakları bulunuyor. Öncelikle bir dilekçe ile bankanıza itirazınızı iletebilirsiniz. Ancak bankanın bu itiraza olumlu yanıt vermemesi üzerine kaymakamlıklar bağlı olarak hizmet veren Tüketici Hakem Heyetine başvuru yapabilirsiniz.


Belediye Arşiv Dosyası Talebi Dilekçe Örneği

Arşiv Dosyası Talebi Dilekçe Örneği Belediyeler resmi evrakların muhafaza edilmesi için Arşiv Şube Müdürlüğü birimi kurarak..
…… BANKASI GENELMÜDÜRLÜĞÜNE

……. nolu hesabımdan,…/…/20. son ödeme tarihli Hesap Bildirim Cetvelinde  yer alan ……… , … TL. tutarlı hesapişletim ücreti talebiniz 4077 sayılı yasaya göre haksız olup Hesap Bildirimcetveline itiraz ediyorum.

Talep edilen …….. , .. TL hesap işletim ücretininbir sonraki hesap bildirim cetvelindeki tutardan mahsubunu diler aksi takdirdehukuki yollara başvuracağıma bildiririm.

Özgeçmiş Örnekleri

İşlevsel yazımda önemli olan yapılanların gruplara ayrılmasıdır. Her grup istenirse tarih sırasına konulabilir. CV Özgeçmiş iş görüşmesine girmek için adaylar tarafından hazırlanarak bir ön mektupla işverene (İnsan Kaynakları Birimine) sunulur. CV kesinlike bir dosya içerisinde temiz, kırışıksız, bükülmeden sunulmalıdır. CV’ye  mutlaka güncel bir fotoğraf eklenmelidir.


En Yaygın 10 Mülakat Sorusu

İş görüşmelerinde, mülakatlarda sorulan sorulara net, keskin ve hızlı yanıtlar vermek çok önemlidir. Bunun için öncelikle kendinizden emin sonrasında da hazırlıklı olmanız gerekmektedir. Google, Apple, Facebook gibi çılgın şirketler hariç neredeyse tüm şirketlerde mülakat soruları birbirine çok benzer. Ekibimiz sizler için en sık sorulan 10 mülakat sorusunu derledi. Çok yakında bu sorulara verilebilecek potansiyel yanıtları da yazımıza ekleyeceğiz. Dilerseniz yorum bölümünden sizler de katkı sağlayabilirsiniz.
Sorulardan önce bir ipucu verelim, lütfen soru ve yanıtları ezberlemeye çalışmayın! Bu daha çok aklınızın karışmasına ve heyecanlanmanıza yol açabilir. Soruları okuyun, fikir sahibi olun. Sorulara net yanıtlar bulmaya çalışın, ancak ezberlemeye çalışmayın. Bu daha kötü sonuçlara yol açabilir!
  1. En güçlü yanınız nedir? (En iyi yanıtlar)

  2. En zayıf yanınız nedir?

  3. En son işinizden ne zaman ayrıldınız ya da halen devam ediyor musunu?

  4. En son işinizden hangi sebeple ayrıldınız ya da ayrılacaksınız?

  5. Biraz kendinizden bahseder misiniz?

  6. Bu işi neden istiyorsunuz?

  7. Neden bu kadar aday arasından sizi seçmeliyiz?

  8. Stres ve baskıyla nasıl başa çıkarsınız?

  9. Başarıyı ve başarılı olmayı nasıl tanımlarsınız?

  10. Geleceğiniz için kariyer hedefleriniz nelerdir?


Cv nasıl hazırlanır?

Cv nasıl hazırlanır? Farklı seçeneklerde CV hazırlanır. Standart ya da kapsamlı bir CV hazırlayabilirsiniz. Basit ve
standart cv hazırlanışından bahsedelim. Özgeçmişin içeriğini, isim, soy isim, iletişim bilgileri, eğitim durumu, iş tecrübesi deneyimler, referanslar, özel zevkler gibi konuların özetleri oluşturur. Herhangi bir firma ya da
kurumda çalışmak isteyenler önce mutlak suret ile, doğru hazırlanmış CV sunmaları gerekir ki; ancak bu şekilde kendinizi o iş yerine, patrona tanıtmanız mümkün olur. CV, Özgeçmişte içerik öncelikle doğru, anlaşılır, açık ve kısa olmalıdır. Sonra o iş hakkında ki görüşlerinizi ve o sektörde ki deneyimlerinizi CV içerisine yazabilirsiniz. Ayrıca, CV Okunaklı, basit ve sade olursa daha çok dikkat çekmektedir.



CV nasıl yazılır? CV yazım Kuralları

CV (Özgeçmiş) dilimize Latince Curriculum Vitae baş harfleri olan CV‘den geçmiştir.  İş bulma sürecinde kendinizi en kısa şekilde tanıtan, bitirdiğiniz okuldan, katıldığınız kurslara, seminerlere, daha önceki iş deneyimlerinizden kişisel bilgilere kadar bilgilerin yer aldığı dosyadır. Özgeçmiş (CV), işe uygunluğu, özellikleri ve başarıyı özetle anlatan bir araçtır.

CV nasıl yazılır?


CV Nasıl Yazılır

  • Özgeçmişin en fazla 2 sayfa olmalı. (Akademik CV daha uzun olabilir.) Gereksiz bilgiler eklemekten kaçının.
  • Uzun paragraflardan kaçınmalısın. (CV incelemelerine en fazla 1-3 dakika süre ayrılıyor)
  • Birinci ya da üçüncü tekil kişi ağzıyla yazmalısın.
  • Genellikle "Times New Roman" veya "Arial" gibi kolay okunabilen karakterler kullanmalı, 11 ya da 12 punto ile yazmalısın.
  • Kelime ve cümlelerin altını çizmemelisin. (İnternet adresleri hariç)
  • İmla kurallarına dikkat etmelisin.
  • Başvurduğun pozisyona uygun bir ön yazı hazırlamalısın. Genel başvuru yapıyorsan, ön yazında hangi alanda çalışmak istediğinizi belirtmelisin.
  • Takım elbiseli çekilmiş fotoğraflar eklemelisin.Facebook fotoğrafın yerinde güzel.
  • Silik, bulanık, arka planı karışık fotoğraflar eklememelisin.
  • E-posta adresine özen göster, isim soyadından oluşan ciddi, telefonda da kodlaması kolay bir e-posta adresi kullanmalısın.

Kariyer Hedefi

  • Başvurduğun pozisyona uygun özelliklerinizi anlatabileceğin, kendini tanıtacağın ve başvuru amacınızı belirteceğin çok kısa bir paragraf yazmalısın.

Kişisel Bilgiler

  • Adını, açık adresini, sana ulaşılabilecek telefon numaralarını ve e-mail adresini özgeçmişinin başına mutlaka yazmalısın.
  • Doğum tarihi, doğum yeri, medeni durum gibi bilgiler mutlaka yazılmalı.
  • Uyruğunu yurt dışındaki işlere başvuru yaparken yazabilirsin.

Eğitim Bilgileri

  • Mezun olduğun programları ters kronolojik sıra ile yazmalısın.
  • Okurken aldığın dereceleri ya da önemli başarıları ve genel not ortalamanı belirtebilirsin.
  • Yeni mezunsan bu bölüm başta olmalı ama iş deneyimine sahipsen bu bölümü iş deneyimi bölümünün altına yazabilirsin.

İş/Staj Deneyimi

  • Ters kronolojik sıra ile iş ve staj deneyimlerini yazmalısın.
  • Çalıştığın yerdeki pozisyonunu belirterek her birinin altına sorumluluklarını ve genel olarak yaptığın işleri kısaca listelemelisin.
  • Başarılarını özellikle vurgulamalısın.

Beceriler

  • Bildiğin yabancı dilleri ve bilgisayar programlarını belirtebilirsin.
  • Birkaç program ya da yabancı dil biliyorsan yanlarına hangi seviyede bildiğini ekleyebilirsin.
  • Bunların dışında başvurduğun pozisyon özelinde yazılabilecek becerilerini yazabilirsin.
  • Mesleğinizle ilgili profesyonel kuruluşlara üye iseniz bunları yazmanız sizin için
  • Eğer pozisyon için gerekli ise ek bilgi başlığı altında sürücü belgenin olduğunu belirtebilirsin.

Eğitimler/Sertifikalar

  • Katıldığın mesleki kurs ve eğitimleri, sertifikalarını uygun başlıklar altında belirtebilirsin.

Referanslar

  • İki referans yazılabilir.
  • Yeni mezunsan referanslarının biri hocandan, biri de stajyer olarak bağlı çalıştığın yöneticinden olabilir.
  • Diğer seçenek ise, "Talep edildiğinde verilecektir" ibaresini eklemektir.
  • Eğer referansın yoksa bu bölümü eklemeyebilirsin.
  • Sizi çok yakından tanımayan kişileri referans olarak göstermeyin ve referans gösterdiğiniz kişilere önceden haber verin.